Rolige nætter for børn og forældre

En sund søvnrutine er mindst lige så vigtig for børn, som den er for os voksne. Ikke alene kan tyngdedyner hjælpe dem med at sove bedre, de bruges også terapeutisk til behandling af symptomer hos børn med angst, ADHD eller andre behandlingsforstyrrelser. 

Alle forældre, hvis barn ikke har været i stand til at falde i søvn eller sove natten igennem, kender omfanget af den næste dag: ikke alene er barnet træt og drænet, men forældrene mærker også eftervirkningerne af en kort, søvnløs nat. For børn er søvn særlig vigtig for sundhed og udvikling. Tilstrækkelig søvn fører til bedre koncentration, bedre humør og mere energi. Et veludhvilet barn er mere opmærksomt, fokuseret og afbalanceret i klasseværelset, ved sportsbegivenheder eller fritidsaktiviteter. Hvis du allerede er overbevist om fordelene ved en tyngdedyne til dig selv, er det måske tid til at tænke på at få en til dit barn!

 

Bedre søvn takket være tyngdedyne

For både børn og voksne kan tyngdedyner hjælpe dem med at sove bedre. Kroppen reagerer positivt på dynens tryk ved at producere mere serotonin, et hormon, der løfter humøret og reducerer angst. Og ikke kun det: serotonin er en forløber for melatonin, det såkaldte søvnhormon. Fordelene ved en tyngdedyne er videnskabeligt forbundet med den såkaldte Deep Touch Pressure (DTP) terapi. DTP indebærer at lægge et jævnt pres på kroppen, normalt i form af at klemme, kramme eller holde fast. En tyngdedyne giver nøjagtig den samme fornemmelse ved at anvende en jævnt fordelt vægt for at skabe en "jordforbindelse" -effekt, der hjælper med at reducere ængstelige eller stressende følelser. Videnskaben bag denne proces er forbundet med vores krops naturlige hormoner. Trykket fra et kram (eller i vores tilfælde en tyngdedyne) forårsager en stigning i kroppens eget lykkehormon serotonin. Serotonin naturligt omdannes til melatonin, som også er kendt som vores krops søvnhormon. Under lur eller før sengetid kan denne naturlige transformation gøre underværker og hjælpe dit barn med at falde i søvn hurtigere og forblive i søvn længere.