Hvordan finder jeg den rigtige vægt på min tyngdedyne

Vi anbefaler, at du vælger en dyne, der svarer til ca. 10% af din kropsvægt. Hvis du er mellem to vægtkategorier, skal du tage den tungere version.
1. Hvad tåler min krop?
Alle kroppe er forskellige, og det er en god ting. Hvis du er opmærksom på, hvor følsom eller robust din egen krop er, så er beslutningen om kugledynen også lettere. Der er kroppe, der er mere følsomme over for det tryk, der udøves af terapitæppet, mens andre måske ikke finder det svært nok. En ledetråd (som ikke behøver at gælde for enhver person) er den høje andel af muskler hos en person. Disse tolererer mere vægt, mens folk med mindre muskler opfatter vægten mere intensivt. Derfor er det tilrådeligt at vælge mere vægt end angivet i vægttabellen i tilfælde af god motion eller lavere fysisk følsomhed.
2. Er der nogen fysiske problemer?
Fysiske problemer, såsom ryg- eller knæsmerter, skal også tages i betragtning, når du vælger et terapitæppe. Det tryk, der udøves af terapitæppet, kan forværre symptomerne. Her skal der vælges en vægtklasse under den anbefalede. Et alternativ er ikke helt at dække den berørte del af kroppen med terapitæppet. I tilfælde af rygsmerter hjælper det kun med at lægge tæppet på den nederste del af kroppen.
3. Har jeg nogen medicinske tilstande?
Søvnproblemer er ofte tæt forbundet med sygdomme, idet smerte eller højdosis medicin frarøver dig bedring om natten. Desværre kan et tæppe ikke helbrede sygdomme, men det kan helt sikkert give den længe ventede afslapning og den nødvendige dybe søvn. Når du vælger en vægt, afhængigt af typen af sygdom, skal tæppevægten først vælges i henhold til vægttabellen. Hvis kropsvægten er nøjagtigt mellem to vægte eller kun i en vægtkategori, skal den lettere version vælges. Især i tilfælde af luftvejssygdomme eller forhøjet blodtryk kan mindre vægt have en bedre effekt, da for meget tryk kan have en negativ effekt på sygdommen. Hvis du er usikker, er det tilrådeligt at konsultere din praktiserende læge.
Uanset hvilken vægt du vælger, vil du bemærke efter et par dage, om vægten af terapitæppet føles lidt tungere eller opfattes som en byrde. Hvis du vil have et højere tryk, skal du først øge vægten med 2 kg. Hvis du finder vægten ubehagelig, kan du prøve tæppet med 2 kg mindre vægt.

Kugledyne og Tyngdedyne til Voksen | Eksperter i bedre søvn » – SUOSI