Hvem kan have gavn af en kugledyne?

Hvem kan have gavn af en kugledyne?

Hvem kan have gavn af en kugledyne?

Undersøgelser tyder på, at personer med angst eller personer med søvnbesvær ofte har succes, når de erstatter deres dyne med en kugledyne. Undersøgelser viser også, at kugledyner giver symptomlindrende fordele for personer med lidelser som søvnløshed, autisme, ADHD og meget mere.

Dem, der har ADHD

Studerende med ADHD (attention deficit hyperactivity disorder) har fundet DPS meget nyttigt. Deltagerne i en undersøgelse fandt ud af, at når de bar en vægtvest, forbedrede de deres opgaveudførelse, ligesom deres opmærksomhed på opgaven og deres generelle adfærd. Yderligere forskning udvider teorien om, at kugledyner kan hjælpe personer med ADHD med at sove bedre.

Dem, der lider af Alzheimers

Et almindeligt symptom på Alzheimers sygdom er depression, som rammer mellem 5 og 20 procent af patienterne. Frygt og træthed kan manifestere sig, når mennesker med Alzheimers forsøger at give verden mening og ikke er i stand til det. En kugledyne har vist sig at mindske disse følelser af depression og angst i nogle tilfælde.

Dem, der kæmper med søvnforstyrrelser

Som vi har nævnt, er kugledyner nyttige, når det kommer til at fremkalde søvn og forbedre søvnkvaliteten. Af denne grund finder mange mennesker med søvnløshed kugledyner nyttige. Undersøgelser viser, at brugen af en kugledyne forbedrer søvnen hos nogle børn, og der er endda lidt beviser for, at det kan forbedre søvnen hos voksne.

Personer med autisme

En anden almindelig anvendelse af kugledyner er at mindske negative symptomer for personer med autistisk spektrum forstyrrelse (ASD). Et almindeligt symptom på autisme er søvnbesvær.

Som vi nævnte ovenfor, kan en kugledyne i høj grad hjælpe dem, der har problemer med at sove. Undersøgelser viser også, at berøringsterapi kan lindre lidelser som muskelspasmer og social angst. En kugledyne kan give lignende virkninger.

Dem, der lider af PTSD

Kugledyner har haft succes med at behandle nogle af de negative symptomer på PTSD ved at slappe af i nervesystemet. Dette kan hjælpe patienter med traumer med at slappe af, føle sig mere jordnære og føle sig trygge.

Tilbage til blog