God og ren luft i soveværelset

God og ren luft i soveværelset

Alle elsker frisk luft. Uanset om det er under en lang gåtur i skoven eller når vinduet åbnes derhjemme. Vi mennesker længes virkelig efter at få frisk luft, især når vores hoved summer af arbejde, eller vi føler os utilpas. Det er ikke for ingenting, at det kaldes "at holde hovedet koldt". Frisk luft er dyrebar og renser vores sanser. Derfor er god luft så vigtig i soveværelset.

Eksperter anbefaler en temperatur på 15 til 18 grader for perfekt søvn. Om natten regenererer kroppen, kropstemperaturen falder, og organernes funktioner sænkes. Hvis stuetemperaturen er for høj, sveder vi, og slimhinderne i mund og næse tørrer hurtigere ud, hvilket fremmer infektioner. Når stuetemperaturen er køligere, arbejder hjernen hårdere for at udligne temperaturen, hvilket gør den bedre forsynet med blod. Som følge heraf forbedres søvn.

Dette er, hvad planter har at gøre med god luft

Planter kan ikke kun løfte atmosfæren i et rum, men de kan faktisk forbedre luftkvaliteten. Vi bruger nu meget tid derhjemme, indendørs. Tæpper, plast, møbler og rengøringsmidler frigiver såkaldte "flygtige organiske forbindelser", der kan forårsage hovedpine og irriterede øjne. NASA, af alle virksomheder, har gennemført en undersøgelse for at finde ud af, om planter kan rense luften i en rumstation. Resultatet var, at planter ikke kun har den positive egenskab at absorbere kuldioxid og frigive ilt, men også eliminere de flygtige organiske forbindelser.

Disse planter renser luften

Lavendel

Forsigtighed bør udøves med stærkt duftende planter i soveværelset. Dette skyldes, at lugte, der er for intense, er mere tilbøjelige til at forstyrre søvn og endda forårsage hovedpine. Det er anderledes med lavendel. Lavendel har flere gode egenskaber: Den beroligende duft hjælper især med stress, sænker pulsen og er derfor søvnfremkaldende. Især når tankerne cirkler inden du går i seng om aftenen, hjælper det høje indhold af æteriske olier i lavendel med at roe ned og slappe af.

Bue hamp

Buehamp er også populær blandt ikke-grønne tommelfingre, fordi denne plante er særlig let at passe på og tilgiver nogle uheld såsom for lidt vanding. Derudover er det velkomment i vores fire vægge og især i soveværelset. Buehempen kan lide at tage sig af fugtigheden og omdanner giftige stoffer fra luften til ilt. Forresten ser buehampen stilfuld ud. Et luftfilter kan ikke være smukkere, kan det?

Aloe vera

Aloe vera planten er bedst kendt som en fugtighedscreme til huden. Men deres virkning om natten er undervurderet. Denne stueplante frigiver store mængder ilt, især om natten, og filtrerer luften. I soveværelset er aloe vera derfor en særlig god sovekammerat. Og derudover kan du bruge gelen af aloe vera blade til en ansigtsmaske, en drink eller som shampoo.

Se vores tyngdedyner til voksne

Se vores tyngdedyner til børn

Tilbage til blog