Alle kender den traditionellen søvnmaske fra deres flyrejser

Alle kender den traditionellen søvnmaske fra deres flyrejser

Næsten alle har en sædvanlig søvnmaske derhjemme, normalt en giveaway eller souvenir fra deres sidste ferie for at kunne sove på flyet. Efter en kort brugsperiode ender disse ofte i hjørnet, fordi disse søvnmasker desværre ikke giver den langsigtede succes, de lover - søvn. Dette ændrer sig nu med en nyudviklet søvnmaske, nemlig vægtsøvnmasken. Hvad der er specielt ved denne sovemaske, og hvad den kan bruges til, kan du finde ud af her.

En vægtet søvnmaske baseret på vægtdyneprincippet

Du har sikkert hørt om kugledyner eller terapitæpper. Kugledyner er fyldt med fine perler, der er jævnt fordelt over hele dynen. Når det placeres på kroppen, genereres et dybt tryk, hvilket øger frigivelsen af lykkehormonet serotonin og søvnhormonet melatonin. Denne proces giver en beroligende effekt. Du kan roe dig bedre ned og falde i søvn og forblive i søvn.

En vægtet søvnmaske har en lignende effekt, fordi søvnmasken også er fyldt med glasperler. Sovemasken, der vejer ca. 300 g, skaber et ideelt tryk på øjenområdet. Med denne "Deep Touch Pressure" stimulering masseres øjnene og hovedet let, hvilket stimulerer frigivelsen af serotonin i kroppen og øger trivsel. Især efter en lang dag er det blide tryk på øjnene med den vægtede søvnmaske gavnligt.

Sådan bruges den vægtede søvnmaske korrekt

Du kan ikke gå galt med en vægtet søvnmaske, fordi den er meget nem at bruge. Vægtsøvnmasken kan bruges, når du har lyst til at hvile. Både om natten og om dagen under en lur eller under en sidste afslapningssession med yoga kan den vægtede søvnmaske tjene dit formål perfekt.

Før du bærer masken, skal du rengøre dit øjenområde, så masken ikke bliver snavset. Tag sovemasken på og luk den bag på hovedet over den eksisterende åbning, hvilket forhindrer trykpunkter. Den jævnt fordelte vægt påvirker nu dine øjne, pande og tindinger. Ligesom med et terapitæppe er dit velbefindende også topprioritet med en vægtet søvnmaske. Du kan allerede opnå en effekt ved at reducere påføringstiderne. Vær derfor altid opmærksom på din fornemmelse og brug kun masken i 10-15 minutter i starten. Hvis du kan håndtere trykket godt, kan du øge varigheden af brugen og til sidst også bære søvnmasken hele natten.

Hvem en vægt søvnmaske er egnet til

En vægt søvnmaske er et vidunderligt værktøj til mennesker med forskellige lidelser eller symptomer som spændinger, træthed, søvnproblemer, migræne, hovedpine og stress.

Til migræne og hovedpine

Især mennesker, der lider af regelmæssig eller lejlighedsvis migræne eller hovedpine, kan drage fordel af stimulering af en søvnmaske med vægt. Med den vægtede maske mørklægges synet, og øjen- og hovedområdet masseres forsigtigt, hvilket kan lindre smerter. Yderligere smertelindring, især under migræneanfald, leveres af en afkølet søvnmaske. For at gøre dette skal du pakke masken i en lufttæt film og placere den i køleskabet eller fryseren i ca. 30 minutter. Hvis sovemasken er for kold, kan du pakke den ind i et håndklæde, før du tager den på.

Til træthed og stress

Ofte ophobes anstrengelse, stress og træthed i ansigtet. Især folk, der sidder foran en skærm i lang tid, bemærker i slutningen af dagen, hvor meget deres øjne er blevet anstrengt. Ansigtsmusklerne er trange, og du spænder op, hvilket kan forårsage smerter i øjnene og spændinger i hoved- og nakkeområdet. Vægtsøvnmasken presser forsigtigt på hud og muskler. Du vil mærke, at musklerne gradvist blødgøres, og spændingen falder væk, når du tager den vægtede sovemaske på. Samtidig påvirker denne stimulering også dit velbefindende, da signaler om afslapning sendes til hjernen. Denne effekt er gavnlig, især inden du går i seng, fordi du vil være i stand til at komme i en afbalanceret tilstand og falde i søvn hurtigere.

For folk i skifteholdsarbejde

Folk, der arbejder i skift, har ofte en usædvanlig dag-nat rytme. De går normalt i seng, når andre står op. Lyde udefra, manglende skodder og cirklende tanker efter afslutningen af et skift er blandt de mest almindelige problemer, som skifteholdsarbejdere skal håndtere. Søvn påvirkes ofte negativt af dette, hvilket betyder, at den nødvendige genopretning mangler. En vægtet søvnmaske kan være en reel velsignelse i sådanne situationer, fordi masken mørkner, har en afslappende effekt og fremmer din søvn. Derudover vikles masken rundt om ørerne, hvilket også dæmper forstyrrende lyde.

Generelt er den vægtede søvnmaske velegnet til alle, der føler følelsen af tyngde på øjet og hovedområdet som balsam og ønsker at øge deres velbefindende.

Derudover giver den vægtede søvnmaske den ideelle komfort, fordi masken er lavet af fløjl og fleece, som er særlig blød og behagelig på huden.

Klik her for vores vægtet søvnmasker

Tilbage til blog